Zasebnost & piškotki


Spoštovani uporabniki spletne strani podjetja EKO MARC d.o.o.!

 

Na tej spletni strani so vam na voljo informacije kako naše podjetje skrbi za varstvo osebnih podatkov in izvaja politiko zasebnosti skladno z zakonskimi določili. Pri varstvu osebnih podatkov in politiki zasebnosti spoštujemo Zakon o elektronskih komunikacijah (Ur. list RS, št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), Zakon o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS, št. 94/07; v nadaljevanju ZVOP-1) in Uredbo (EU) 2016/697 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o pretoku takih podatkov (Splošna uredba o varstvu podatkov ali GDPR) in konvencijami Sveta Evrope (ETS št. 108, ETS št.181, ETS št. 185, ETS št. 189)).

 

1. Veljavnost in uporaba politike zasebnosti

 
Ta politika velja za uporabnika, ko prvič obišče spletno mesto in prav tako pa tudi pri vseh kasnejših obiskih. Z uporabo spletnega mesta uporabnik potrjuje, da sprejema in se strinja z vsemi določbami te politike. Prav tako se politika lahko kadarkoli spremeni ali dopolni brez opozorila ali obvestila. Z uporabo spletnega mesta po spremembi te politike uporabnik potrjuje, da se strinja s spremembami. Uporabnike, ki se ne strinjajo s to politiko ali njenimi spremembami in dopolnitvami, da spletno mesto zapustijo in ga ne uporabljajo več.

 

2. Opredelitev pomembnih izrazov

 
Osebni podatek je vsak podatek, ki se nanaša na določeno fizično osebo in jo ta podatek tudi določa (ime oz. naziv podjetja, naslov, e-pošta, telefon…).Podjetje EKO MARC d.o.o. je lastnik in upravljalec spletnih strani na spletni domeni https://www.eko-marc.si/. Uporabnik spletnih strani je vsaka oseba, ki dostopa do spletnih strani upravljalca.

 

3. Katere podatke o uporabnikih zbiramo

 
Osebni podatki, ki se zbirajo na spletnih straneh z izpolnitvijo kontaktnega obrazca: vaše ime oz. naziv podjetja, naslov, e-pošta, telefon, se zbirajo izključno z namenom vzpostavitve komunikacije z vami. Enako velja tudi za podatke, ki nam niso posredovani preko kontaktnega obrazca na spletnih straneh (povpraševanje po elektronski pošti). Na podlagi zbranih informacij, ki so z vaše strani oddane prostovoljno, je našemu podjetju omogočena vzpostavitev neposrednega kontakta in odzivnost na vaše povpraševanje.
 
E-novic naše podjetje ne pošilja. Prav tako ne zbiramo in shranjujemo občutljivih osebnih podatkov, kot so rasno in narodno poreklo, versko prepričanje, politična opredeljenost, itd. Profiliranja in segmentiranja uporabnikov ne izvajamo.

 

4. Namen obdelave podatkov

 
Osebne podatke, ki jih zbiramo na naših spletnih straneh in z neposrednim kontaktom, uporabljamo izključno v vzpostavitev neposrednega kontakta in nadaljnje komuniciranje v zvezi s poslanim povpraševanjem.

 

5. Rok hrambe osebnih podatkov

 
Osebne podatke hranimo časovno neomejeno. Občasno izvedemo pregled starejših povpraševanj, kjer povpraševanje oz. komunikacijo, ki ni več aktualno izbrišemo. V kolikor uporabnik želi, da njegove osebne podatke oz. povpraševanje ali komunikacijo izbrišemo, nam pošlje pisni zahtevek na info@eko-marc.si.

 

6. Pravice uporabnikov oz. imetnikov osebnih podatkov

 
S pošiljanjem povpraševanja preko kontaktnega obrazca se strinjate z uporabo osebnih podatkov za pripravo odgovora na vaše sporočilo (v obliki ponudbe). Uporabnik lahko zahteva, da njegove osebne podatke oz. povpraševanje ali komunikacijo izbrišemo s pisnim zahtevkom na info@eko-marc.si.

 

7. Posredovanje podatkov

 
Podatki prejeti preko zgoraj napisanih načinov se ne bodo uporabili v druge namene ali bili predani tretji osebi.

 

8. Definicija piškotkov

 
V začetku leta 2013 je začel veljati spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Ur. list RS, št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki se prenese na računalnik uporabnika ob njegovem obisku spletne strani in običajno vsebuje:

  • ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek;
  • življenjsko dobo piškotka;
  • vrednost – navadno naključno generirano edinstveno število.

 

Piškotki na spletnem mestu obogatijo izkušnjo, lahko pa so uporabljeni tudi na načine, ki pomenijo poseg v posameznikovo zasebnost. Piškotki so lahko shranjeni različno dolgo; le za trajanje seje brskanja ali pa veliko dlje. Poznamo naslednje piškotke:

  • Začasni ali sejni piškotki: ti piškotki “živijo” od trenutka, ko uporabnik odpre brskalnik in do trenutka, ko uporabnik sejo konča in zapre brskalnik. Spletna mesta to vrsto piškotkov uporabljajo za shranjevanje začasnih informacij, ki so potrebne za pravilno delovanje spletne strani.
  • Trajni ali shranjeni piškotki: ti piškotki ostanejo shranjeni, tudi ko uporabnik zapre brskalnik in zaključi sejo. Spletna mesta to vrsto piškotkov uporabljajo za shranjevanje informacij o registraciji, nastavitvah jezika na strani ter za analiziranje prometa na spletni strani.

 

V skladu z 2. odstavkom 19. člena ZEKom-1 vas obveščamo, da naša spletna stran uporablja le začasne ali sejne piškotke, ki se uporabljajo za shranjevanje začasnih informacij, ki so potrebne za pravilno delovanje spletne strani.

 

Ime piškotka: PHPSESSID

Vrsta uporabe: piškotek se uporablja za zagotovitev pravilnega delovanja spletne strani

Trajanje piškotka: začasni ali sejni piškotek (piškotek se izbriše, ko uporabnik zapre spletni brskalnik)

 

Več o piškotkih si lahko preberete na naslednji povezavi, ki jo je izdal Informacijski pooblaščenec Republike Slovenije.

 

9. Povezave do drugih spletnih strani

 
Povezave na spletni strani katere lastnik in upravljalec je podjetje EKO MARC d.o.o., so lahko tudi na spletne strani drugih lastnikov in upravljalcev. Običajno gre za spletne strani dobaviteljev in partnerjev. V trenutku, ko uporabnik s klikom povezave preide na spletno stran drugega lastnika in upravljalca, preneha veljati ta politika zasebnosti. Uporaba teh povezav je izključno vaša odločitev, podjetje EKO MARC d.o.o. v tem primeru ne odgovarja za ustrezno izvajanje varnostne politike, zato priporočamo, da pri vsaki spletni strani, ki jo obiščete, preberete njihovo politiko zasebnosti.
 
V primeru dodatnih vprašanj, pojasnil in pripomb glede izvajanja politike zasebnosti ravnanja z osebnimi podatki smo vam na voljo na elektronski pošti. Odgovor boste prejeli v najkrajšem možnem času.